Tessa Oostwegel

tessa.oostwegel@movare.nl 045-5251666

Mijn naam is Tessa Oostwegel. Geboren en getogen in Heerlen en sinds februari 2020 inwoner van Brunssum, samen met mijn vriend en twee katten.

Al van jongs af aan wist ik dat ik juffrouw wilde worden. Mijn juf in groep 3 en meester in groep 8 hebben hieraan bijgedragen. Zij waren mijn voorbeeld en deze positieve ervaringen neem ik mee nu ik zelf voor de klas sta. Na de middelbare school ben ik dan ook meteen gestart aan de PABO en heb ik met veel plezier stage gelopen, onder andere op basisschool Titus Brandsma. Ik heb na mijn afstuderen een aantal jaar op verschillende scholen mogen vervangen en sinds 2017 ben ik werkzaam op deze school.

Als kind ben ik lezen langzaam gaan waarderen. Doordat ik altijd veel ben voorgelezen, ‘meegesleurd’ werd naar de bibliotheek en een moeder heb die veel leest, groeide mijn leesplezier met de jaren. Inmiddels kan ik geen boekenwinkel meer voorbij lopen! Als leescoördinator gun ik elk kind plezier in lezen en besteed ik er dan ook veel aandacht aan in de klas. Naast lezen als hobby geeft sporten mij energie en ben ik graag creatief bezig. Dit verwerk ik dan ook in mijn lessen.

Het allerbelangrijkste vind ik dat kinderen met plezier naar school komen. Een veilige omgeving is daarbij een voorwaarde voor elk kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details